De Gule Sider er en dansk internettjeneste, der faktisk kan bruges til en lang række ting. Mange tror, at man ikke kan bruge den til andet, end at slå et telefonnummer op. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det ikke er tilfældet. Faktisk kan du bruge den til at løse et hav af andre opgaver også.
I dag er De Gule Sider ejet af Eniro Group, som også ejer Krak. Siden de overtog De Gule Sider Danmark, har de implementeret en række nye funktioner. Fx kan du bruge De Gule Sider Person til at finde en person ud fra bl.a. et telefonnummer. Du kan også bruge Ruteplan til at planlægge ruter rundt i hele verden.
Hvad er De Gule Sider?
Oprindeligt var De Gule Sider A/S en dansk forlagsvirksomhed, der udgav telefonbøger. Foruden dette stod de også bag en række nummeroplysningstjenester på nettet. Tidligere hed selskabet dog TDC Forlag, og var et selskab, der var 100 % ejet af den store TDC-koncern.
TDC valgte dog at frasælge alle sine forlagsaktiviteter d. 14. oktober 2005 for intet mindre end 4,85 mia. kr. til det udenlandske konsortium European Directories. Som følge af, at TDC valgte at frasælge TDC Forlag og alle de aktiviteter, der var forbundet med dette, blev navnet ændret til De Gule Sider A/S.
Siden d. 14. marts 1998 har De Gule Sider også drevet internettjeneste degulesider.dk. D. 25. november 2011 blev De Gule Sider dog erklæret konkurs af European Directories. Som følge af dette, var der dele af firmaet, der blev solgt til den hidtidige konkurrent Eniro i december samme år.
Det betød blandt andet, at de overtog det registrerede varemærke De Gule Sider samt internetsøgetjeneste degulesider.dk, som de stadig driver den dag i dag.
Hvordan fjerner man sig fra De Gule Sider?
Det er ikke alle, der har lyst til, at deres nummer kan findes på De Gule Sider, Krak osv. Er du en af dem, der helst ser dig fri for dette, så er der flere måder, hvorpå du kan få dit navn og nummer fjernet fra siderne.
Den letteste måde at gøre det på, er at sørge for, at dit nummer er registreret som enten ’hemmeligt’ eller ’udeladt’ hos dit teleselskab. Det varierer lidt fra selskab til selskab, hvad de vælger at kalde det. Du kan dog altid finde det under selvbetjening, hvor du kan registrere det som hemmeligt eller udeladt.
Når du har gjort dette, så kan du se, at dine oplysninger vil blive opdateret hos Krak og De Gule Sider. Det er ensbetydende med, at du ikke kan søge dit navn frem, hvis man har dit nummer – eller den anden vej rundt. Det er den klart letteste måde, men det kan tage lidt tid, før det bliver registreret hos de to tjenester.
Du kan også vælge at søge om adressebeskyttelse via Borger.dk. Hvis du gør det, så angiver du, at du ikke vil have, at dine data (navn, adresse, nummer mv.) ikke må videregives til andre. Det gælder dog også banker, forsikringsselskaber osv., hvorfor det kan gøre nogle ting mere besværlige for dig.